Úvod do psychoterapeutickej práce s deťmi a dospievajúcimi

Pozýváme Vás na praktický seminár "Úvod do psychoterapeutickej práce s deťmi a dospievajúcimi". Seminár sa uskutoční 12. 10. a 13. 10. 2024 v Bratislave.

Aké sú špecifiká a úskalia psychoterapeutickej práce s detským a dospievajúcim klientom? Ako sa pozerá existenciálna analýza na základné podmienky, do ktorých sa dieťa narodí a v ktorých vyrastá? Poznanie základných osobných motivácií je účinným nástrojom, ktorý vám pomôže zamerať terapiu smerom k tomu, čo detský a dospievajúci klient aktuálne najviac potrebuje. Na seminári sa ďalej dozviete ako môže prebiehať prvé stretnutie s rodičom a dieťaťom a ako správne nastaviť kontrakt a vtiahnuť dieťa a rodiča do procesu psychoterapie. Ako pracovať s dieťaťom alebo rodičmi v odpore. Seminár vás zavedie do obdobia dospievania a jeho špecifických potrieb. Do našej psychoterapeutickej praxe prichádzajú dospievajúci klienti s najrozmanitejšími psychickými ťažkosťami. Dozviete sa ako pracovať s dospievajúcim, ktorý má suicidálne myšlienky, má ťažkosti so sebapoškodzovaním, PPP, neistoty v pohlavnej identite a orientácii. Oboznámim vás s niektorými účinnými projektívnymi technikami pri práci s detským klientom. Budeme venovať pozornosť tomu, ako ísť cez hru a tvorivosť hlbšie k emóciám dieťaťa a podporiť ho v ich vyjadrení a integrácii. Na seminári bude priestor na zdieľanie vlastných skúseností, na vaše otázky i kazuistiku. Seminár je určený pre absolventov a frekventantov výcvikov SLEA, taktiež je určený pre kolegov v pomáhajúcich profesiách, školských psychológov a absolventov iných výcvikov, ktorých zaujíma práca s deťmi a dospievajúcimi.

Seminárom vás bude sprevádzať:

Mgr. Katarína Šurdová, liečebná pedagogička a psychoterapeutka

Miesto konania:

Štúdio Jakaí, Bakošova 1, Bratislava - Lamač

Termíny seminára:

12.10.2024 9:00 - 17:00 (obedná prestávka 12:00 - 14:00)

13.10.2024 9:00 - 14:00

(organizátor zabezpečí malé občerstvenie, obed je vo vlastnej réžii)

Maximálny počet účastníkov seminára je 20. Prihlásiť sa môžete e-mailom na adrese: prihlaska@slea.sk. Do prihlášky uveďte svoju profesiu. Po odoslaní prihlášky počkajte prosím na potvrdenie organizátorom, či je ešte voľné miesto a až potom uhraďte účastnícky poplatok. Vaša prihláška bude zaregistrovaná po uhradení poplatku.

Účastnícky poplatok:

zaplatený do 20.9.2024: 155 €

členovia SLEA Slovensko, členovia SKP a SPS, rodičia na MD, študenti dennej formy štúdia: 140 €

zaplatený po 31. 5. 2024: 180 €

Účastnícky poplatok je potrebné uhradiť prevodom na účet SLEA Slovensko (SK29 7500 0000 0040 1802 1406). Ako variabilný symbol prosím uveďte: 062024

Do poznámky napíšte meno účastníka.

Uhradené účastnícke poplatky sa vracajú v prípade, ak sa seminár neuskutoční z dôvodov na strane SLEA Slovensko. V iných prípadoch alebo z iných dôvodov účastník nemá právo na vrátenie zaplateného poplatku. V prípade nemožnosti zúčastniť sa seminára môžete namiesto seba poslať náhradníka.